Förändring

image

Alvas fröknar ringde hem i tisdags, då låg hon med magsmärtor. Misstogs för maginfluensa igen. Hemma onsdag-fredag med läkarbesök i fredags då smärtorna inte gett med sig.

Vår lilla Alva, 10 år har magkatarr. Hon har fått medicin nu för den magont hon haft sedan 1,5 år tillbaka. Träningsvärk sa förra läkaren. Jag kan inte nog vara tacksam för de läkare som lyssnar men dessa ”jag-hinner-inte-lyssna-jag-har-20-andra-patienter-på-kö”. Eller, ta en Alvedon och vila lite.. som Axel fick erfara sist, då han blev inlagd 4 dagar på barnakuten och var ett halvt dygn från halsoperation. Kan man fortfarande lita på denna yrkeskår? Eller som när Dennis blev rekommenderad rödvin när han hade ont i magen xD Toppen att spä ut magsyran lite till.

Inget godis på ett tag nu för snäckan. Ingen choklad. Lite fett. Gärna kokta grönsaker. Lite fibrer och gärna vitt bröd och annat som inte ligger för länge i magsäcken. Undvika griskött. Gärna bananer.

Alvas kropp har sagt i från själv, slutade med gris för ett år sedan och nu har hon hinkat bananer i ett par veckor. Är mest sugen på pasta och kokta potatis. Verkligen trött och tagen har hon varit, min lilla kämpe. Hon berättar att det är som det brinner inombords, som om bara måste slänga av sig ytterjackan i minusgrader för att hon är så varm. Åksjukan fick henne på fall denna veckan – magsyran fick extra fart när skolskjutsen återigen tar ”långa” turen. Det är precis som om magen startar igång feber i kroppen, en försvarsmekanism. Frossa, hugg och illamående om vartannat. Det blev ingen efterlängtad karate idag, styrkan och orken fanns inte riktigt där. Men på måndag gör vi oss beredda igen! och då ska Alva få testa sin begagnat-köpta karatedräkt :)